IMG_0113 kopi.jpg

Andre prosjekter

Klyp

 

Klyp er en enkel og elegant lommebok i tre med plass til opptil 6 kort. Den er frest ut av et stykke bjørk og har en tykkelse på kun 9,5 mm.

Dette prosjektet var materialfokusert, og målet mitt var å bruke tradisjonelle materialer i uvanlige sammenhenger. Lommeboker (og kortholdere) er vanligvis dominert av materialer som lær og metall, men jeg ønsket å utforske om tre kunne være et egnet materiale. Hver del er frest ut av et enkelt stykke bjørk, noe som gir lommeboken en tykkelse på kun 9,5 mm og en vekt på bare 32 gram. Klyp kan brukes med trådløse teknologier som RFID, noe som gjør at månedskort og adgangskort kan brukes uten å tas ut. Klyp er laget med stor presisjon for å ha en sterk konstruksjon og god passform mellom de ulike delene.

 

Curve

 

Curve er en 3-seters sofa i formpresset bjørk som kombinerer funksjon og estetikk på en glimrende måte. Bidrag til Bolia Design Award 2012.

Sofaen ble laget i BAPD2100 – Menneske og funksjon. I oppgaven skulle man finne en designkonkurranse og lage et reelt forslag til denne. Mitt valg falt på Bolias designkonkurranse der man skulle skape et enkeltstående møbel for stue, spisestue eller oppbevaring. Møbelet skulle passe inn i Bolia eksisterende utvalg. Resultatet ble en elegant sofa som kombinerer de forskjellige elementene- sete, rygg og ben – i ett sammenhengende bånd.

 

Sirkel

 

Sirkel er et minimalistisk og religionsnøytralt gravmonument som er nyskapende, og kan brukes uavhengig av religion eller livssyn.

Gravmonumentet ble laget i BAPD2200 – Kommunikasjon og presentasjon. I dette emnet fikk vi velge mellom ulike oppdragsgivere, hvor en av dem var Johansen Monumenthuggeri i Skjeberg. Oppgaven gikk ut på å designe et gravmonument som passet inn i profilen til steinhuggeriet. I tillegg hadde oppdragsgiver et ønske om at det skulle være nyskapende, og passe inn i dagens multikulturelle samfunn. Gravmonumentet måtte også forholde seg til regelverket for gravmonumenter og bedriftens produksjonsapparat.

 

MySleep

 

MySleep var min bacheloroppgave og et stort og omfattende tema å fordype seg i. Utgangspunktet var at mange (inkludert meg selv) synes det er vanskelig å stå opp om morgenen, spesielt om vinteren når det er mørkt store deler av døgnet. 

Etter grundige undersøkelser kom jeg opp med en to-delt løsning. Den første delen adresserer kroppens naturlige egenskaper, og hvordan man får jevnere søvn av å stå opp til samme tid hver dag og hvordan kroppen våkner mer naturlig til en (simulert) soloppgang. Den andre delen adresserer brukernes behov, og hvordan de ønsker en vekkerklokke som er enkel i bruk og hvor vekkeprogrammet kan tilpasses med lys, naturlyder, radio eller musikk.

MySleep ble stilt ut på avgangsutstillingen til produktdesign ved HiOA på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter). Den ble også stilt ut på Designers Saturdays etablererutstilling september 2013.

 

Manhattan

 

Manhattan er en elegant pendellampe inspirert av New Yorks ragende skyskrapere. Den gir både arbeidslys og stemninglys, og passer til alle rom i hjemmet.

Manhattan har en sylinderformet kropp i stål, 22 cm lang og 5,7 cm i diameter. Stålet er perforert med 88 hull i et tilfeldig mønster som imiterer bygningsvinduer. Lampens lyskilder er to energibesparende LED-moduler på 3 Watt, en plassert nær toppen, og en nær bunnen. Lyskildene kan brukes uavhengig, slik at du enten får arbeidslys rettet nedover, stemningslys rettet utover – eller begge deler.

Lampen ble sammen med 38 andre belysningsobjekter stilt ut på lysutstillingen ‘PUSH’ på DogA i Oslo 16.-24. mai 2012.