3.jpg

Emballasje for oppvasktabletter

Emballasje for oppvasktabletter

 

I dette prosjektet tok jeg utgangspunkt i emballasjen til Sun oppvasktabletter med et ønske om å skape en bedre løsning. Resultatet er et mer brukervennlig produkt som både forbedrer de eksisterende funksjonene - og legger til nye. 

 

Sun oppvasktabletter blir markedsført for å være enkle i bruk, men jeg mener at den eksisterende emballasjen kommuniserer dette på en dårlig måte. Gjennom en brukerorientert designprosess og gjennomføring av kvantitative og kvalitative undersøkelser har jeg gransket dette nærmere, og resultatene er en to- delt løsning.

Den første delen er en påfyllingspakke, med en rektangulær form i papp som inneholder 15 oppvasktabletter. Emballasjen åpnes på den ene kortsiden med et avlangt hull, som enkelt lar brukeren åpne emballasjen i en sammenhengende bevegelse.

Den andre delen av løsningen er en beholder som har plass til én eske oppvasktabletter og gjør det lettvint for brukeren å finne frem en tablettet når det trengs. Beholderen har et magnetisk feste som settes opp der brukeren ønsker, enten det er i kjøkkenskapet, på veggen eller på vaskerommet. Festet gjør det enkelt å ta av beholderen så man kan fylle på oppvasktablettene i en behagelig stilling. Påfylling er enkelt, og krever kun at man åpner pakningen, tar av bakdekselet til beholderen og heller tablettene oppi.

De ulike delene fungerer uavhengig av hverandre. Man kan kjøpe pakningen uten å benytte beholderen, og man kan benytte beholderen med andre typer oppvasktabletter (av samme størrelse). Likevel vil produktene kun fungere optimalt hvis de brukes sammen - og det er her nøkkelen ligger. Samspillet mellom en optimalisert emballasje, og en brukervennlig beholder vil totalt sett gi brukeren en markant bedre opplevelse.