En litt annerledes jobbsøknad

En litt annerledes jobbsøknad

En litt annerledes jobbsøknad

 

Som ferdigutdannet produktdesigner skal jeg ut i den store, vide verden for å finne nye, spennende utfordringer. Derfor ønsket jeg å lage en unik portfolio som ikke er helt A4, og som samtidig viser hvem jeg er som designer. Det er laget 15 utgaver, og de heldige utvalgte har derfor mottatt en eske som inneholder en åpen søknad, CV, portfolio og - ikke minst - en LEGO-figur av meg selv.

Inspirert av andre distinktive jobbsøknader er dette prosjektet ferdigstillingen av en årelang tankeprosess. Prosjektet inkluderer produktdesign, grafisk design og merkevarebygging. Målet har vært å lage en unik portfolio med glimt i øyet, irriterende på den måten at den ikke lett lar seg gjemme i en stabel med papirer, og som samtidig forteller noe om hvem jeg er. 

Resultatet ble derfor en eske på 31 x 22 x 4 cm som inneholder 19 LEGO-klosser og en skremmende lik minifigur av meg selv, sett bort fra at jeg ikke er 4 cm høy. Tanken er denne esken skal trigge nysgjerrigheten til mottakeren, og fungere som et verktøy for å få personen til å se på innholdet. De fleste har et forhold til LEGO fra før - og jeg tror dette i særlig grad gjelder designere - og et viktig virkemiddel er derfor nostalgi og de positive assosiasjonene som er tilknyttet leker, uansett om du er 6 eller 60.

De små byggeklossene av plast er ikke valgt tilfeldig, men spiller på at jeg som liten lekte mye med disse, og jeg mener at dette har definert mitt kreative tankesett, som er en sentral del av mine egenskaper som produktdesigner. Dette gjenspeiles i portfolien, og skaper en naturlig sammenheng mellom utsiden og innholdet. 

Forfra skrå med innhold.jpg
Front.jpg